Posjet HRT centru u Osijeku

Objavljeno: 15. veljače 2019

Dana 22. siječnja učenici OŠ Vladimira Becića i Upravne i ekonomske škole Osijek koji sudjeluju u projektu Abeceda pismenosti (medijska pismenost) u pratnji nastavnice hrvatskog jezika Majom Gligorov Radić, knjižničarke Anite Račman i knjižničarke Maje Kurtović posjetili su HRT centar u Osijeku.

Najprije smo posjetili HRT Radio Osijek kako bi se upoznali s njihovim radom i poviješću te vidjeli kako se stvaraju radijske emisije. Saznali smo ponešto i o povijesti same zgrade i povijesti radija, a posebno zanimljivo bilo je čuti kako je radio funkcionirao u vrijeme Domovinskog rata.

Poslije radija smo posjetili zgradu HRT televizije koja se nalazi preko puta radija.

Družili smo se s novinarima, snimateljima i montažerima koji su nas proveli kroz svoje studije i radne prostore i pokazali nam neke dijelove svoga posla. Svima je najzanimljiviji bio obilazak  glavnog studija gdje smo imali priliku okušati se iza i ispred kamere. Učenici su pričali kao pravi voditelji o izvanrednim događajima, prognozi i sl.

Na kraju je došao snimatelj da nam pokaže kako se koristi kamera i uputio nas u cijene i specifikacije svoje tehničke opreme.